Brödnarkoman?
Gårdagens bröd blev ett bakpulverbröd med smak av morot och valnötter. Jättesnabbt och jättegott ^^
MOROT & VALNÖTSBRÖD
Ugn:
175 grader
Ingredienser:
1 stor finriven morot
1 dl grovt hackade valnötter
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl rågkkross
2 dl havregryn
1 dl rågflingor
4 dl rågmjöl
1 dl kruskakli
1/2 burk kesella
ca 4 dl vatten
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt kesella och vattnet och rör ihop till en jämn, kladdig deg. Stjälp upp degen i en bakplåtspappersklädd brödform. Grädda ca 60-70 minuter. Låt gärna svalna helt innan du skär upp brödet eftersom det annars faller sönder väldigt lätt.
Nu har jag ätit upp min del av brödet. Vansinnigt gott, hoppas du tänker göra det fler gånger!
För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.