Pitabröd
GROVA PITABRÖD
Ugn:
175 grader
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
1-2 msk hela linfrön
Smula jästen och lös den i det ljummna vattnet. Blanda i salt och olja. Arbeta i mjölet och linfröna och låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Dela degen i ca 12 lika stora bitar. Arbeta ut dem till ca 1/2-1 cm tjocka rundlar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i ca 10 minuter tills de har blivit höga och luftiga och luktar gott. De får inte mycket färg så luras inte av att de ser lite bleka ut. Låt svalna under duk.
Här kommer även några bilder på min lilla brödälskande bäbis <3
Din katt är inte som andra katter... och hon har dessutom en imponerande lång tunga!
Vilken söt kisse! :D
sötaste bilden jag sett på länge!