Helgbröd
KARDEMUMMAFRALLOR MED HELT BOVETE
Ugn:
225 Grader
Ingredienser:
5 dl helt bovete
1 dl hela linfrön
7 dl "nykokt" vatten
50 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
1 tsk salt
1-2 tsk malen kardemumma
1 rivet äpple/päron (jag tog hälften av varje)
5-6 dl rågmjöl
5-6 dl grahamsmjöl
Skölj bovete och linfrön i kallt vatten. Häll det nykokta vattnet över bovetet och linfröna och låt stå och svälla övertäckt i ca 5 timmar.
Smula jästen och lös den i det ljummna vattnet. Tillsätt salt, kardemumma, äpple/päron, rågmjöl, grahamsmjöl och boveteblandningen. Arbeta samman till en småkladdig deg. Forma den genast till ca 20 frallor och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 40 min. Grädda i ca 10-13 min.
sv: tack så mycket för din kommentar :) får ta och kika runt lite på din blogg nu :)