Längtan

Jag tror på riktigt att jag aldrig någonsin har längtat efter vår, sommar, sol och värme som jag gör just nu. Det här är nog den längsta vintern jag har upplevt. Det har ju typ legat snö på marken i ett halvår nu! Blä vad jag är trött på den här kylan som aldrig verkar ge med sig... Sitter och kollar på bilder från förra och förrförra sommaren. Blir lite smått tjutfärdig av denne eviga väntan. Låt det bli vår nu! Nu nu nuuuu!!!

<3<3<3


Cookies

Blä vad jag inte tycker om att ställa om klockan. Känns helt fel att klockan redan är 11... Aja dagens ilandsproblem jepp jepp. Idag har jag inte gjort mycket. Mest sovit faktiskt ^^ Och cyklat lite och handlat lite och bakat lite och ätit lite (mycket). Nu ska jag snart sova igen men tänkte slänga in några bilder på vad jag har åstakommit i köket idag. Utgick från det här receptet och gjorde några små ändringar här och där. B.la tillsatte jag 1 dl hackade rostade mandlar. Det fungerar även utmärkt att byta ut chokladen mot russin om man vill. Har gjort dessa kakor förut och både choklad och russinvarianten har fått mycket bra omdömme från alla som har smakat dem. Själv är jag inte mycket för sötsaker. Jag älskar att baka dem men att äta dem överlåter jag helst till någon annan.

Chocolatechip/raisin cookies


Gröt och solsken

Helt galet underbart väder idag! Första dagen man kunde gå utan jacka utomhus det här året! Att dessutom vara på föredrag med Bob Hansson gjorde den här dagen till den bästa på länge <3 Ska snart dra mig hemmifrån så tänkte bara slänga in några små bilder på min frukost som åts i solskenet som lös in genom fönstret imorrse <3

 

Som de allra flesta dagarna blev det gröt till frukost. Idag smaksatt med morot, kanel och kardemumma. Låter kanske lite halvmysko med morot i gröten men det är faktiskt gott. Man känner inte morotssmaken utan gröten blir bara lite sötare, färggrannare och mysigare i konsistensen. Slängde på hackad apelsin, päron, mandel, hasselnötter och yoghurt. Självklart med kanel och kardemumma på toppen. Jag är seriöst beroende av dessa två kryddor och jag är inte måttlig med dem. När jag äter frukost med folk sitter de antingen (om de inte har ätit med mig förut) och stirrar ner i min skål eller (om de har ätit med mig förut) och flinar åt mig. Men men är man besatt så är man!

 

MOROTSGRÖT MED KANEL OCH KARDEMUMMA


Ingredienser:

2 dl vatten

1 dl havregryn

1 liten finriven morot

lite salt

kanel och kardemumma efter smak (mycket om man heter Elin)

 

Rör samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp dem. Låt sjuda ca 3-5 minuter och häll sedan upp i en tallrik och strö över vad du vill ha på.


Annanas <3

Idag var jag på Willys och till min barnsliga förtjustning hade dom färsk annanas för 10 :- st <3 Tror nog faktiskt att annanas (förutom vattenmelon) är min favoritfrukt. Och trots att annanas man köper på burk är nog så god så går den ju inte att jämföra med den färska motsvarigheten. *Dreggel*


Idag har jag förövrigt bakat knäckebröd och bröd men det var för mörkt för att få några bra kort på dem. Får göra det imorrn istället. För att använda blixt ar typ en fysisk omöjlighet för mig. Det ska till en smärre katastrof innan jag tar till den där hemska saken! Nej tack och bock! Nu ska jag snart däcka tror jag. Intresseklubben antecknar ivrigt...

Frukost

Eftersom jag inte kan stressa på morgonen samt att jag är så jobbigt seg när jag skriver ett inlägg så får det här inlägget komma nu istället. Lite konstig tid att skriva om frukost kanske men men. Dagens I-landsproblem jepp jepp. Hur som helst. Jag börjar nästan uteslutande varje dag med gröt av något slag. Idag blev det chokladgröt med söt smak från russin som fick koka med. På gröten hamnade lite annanas, äpple och egenrostade blandade nötter. Hade på yoghurt och obcena (och då menar jag verkligt obcena mängder) kanel och kardemumma. Har nästan alltid yoghurt till gröt. Tycker att den traditionella mjölken inte tillför speciellt mycket förutom lite fukt medan yoghurt har en mysig konsistens och god syrlig smak som passar ytterst förträffligt till gröt.

 

SÖT CHOKLADGRÖT

Ingredienser:


2 dl vatten

1 dl havregryn

lite salt

1 tsk kakao

1/2 näve russin

 

Häll i alla ingredienserna i en kastrull och rör samman dem. Koka upp gröten och låt sjuda tills den är lagom tjock (ca 3 minuter). Häll upp gröten i en tallrik och strö på valfri topping. 



Knäckebröd

Tycker alltid att det är så jobbigt att börja skriva. När man ska skriva ett brev, börja använda ett nytt kollegieblock eller börja om med en ny blogg. Vartenda litet ord övervägs noga och meningar skrivs, suddas ut, skrivs om, suddas ut osv osv... så istället för att försöka skriva ett poetiskt och vackert inlägg som får det att vattnas i munnen så skriver jag istället såhär:

Vissa kanske tycker att det är tråkigt och segt att baka sitt eget knäckebröd. Jag är INTE en av dem. Jag tycker att det är askul att kunna forma och smaksätta det precis som man vill. Visst det tar lite tid men det är så värt det! Det borde inte ens få kallas knäckebröd för det är inte ens jämförbart mot de där torra kartongliknande sakerna man köper i storpack i affären. Isch. Har bakat dessa knäckebröd flera flera gånger, blir aldrig trött på dem. speciellt goda är de med kaviar på ^^ skulle typ kunna leva på den kombinationen <3


GROVT KNÄCKEBRÖD MED ROSMARIN OCH FLINGSALT

Ugn:
225 Grader

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
8 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
Flingsalt
Hackad rosmarin

Värm vattnet till 37 grader. smula jästen och lös den i vattnet. tillsätt salt, rågmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en fast deg. Är degen fortfarade kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl. Jäs degen övertäckt i ca 1 timme. Dela degen i tre delar och kavla ut dem en i taget tills de är ca 2 mm tjocka. pensla degen med vatten och strö på salt och rosmarin efter smak. kavla degen så att saltet och rosmarinen fastnar i degen. skär i bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. grädda ca 5-8 minuter tills knäckebröden börjar få färg i kanterna. Låt kallna utan bakduk eller liknande tills de är lagom hårda (kan ibland ta ett dygn eller mer). Förvara sedan knäckebröden i en burk.

*Går även att smaksätta med exempelvis kardemumma eller frön*

TREDJE GÅNGEN GILLT

Ja, jag har gjort det igen. Startat en ny blogg. Och den här gången med ett speciellt tema. Mat och framförallt bakning. Och den här gången hoppas jag innerligt att jag inte lägger ner efter någon månad eller så. Men med tanke på att detta lilla projekt innebär att jag får kombinera tre av mina favoritsysselsättningar så finns det nog faktiskt en ärlig chans att jag kommer hålla fast vid den här lilla bloggen. Time will tell. Dun-dun-duuuuuuuuuuuuun! *dramatisk musik*



Kladdkaka med florsocker, chokladhjärta och hackad mandel som jag gjorde
i halvpanik när min pappa och hans flickvän skulle förlova sig <3



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0