Gröt och solsken
Som de allra flesta dagarna blev det gröt till frukost. Idag smaksatt med morot, kanel och kardemumma. Låter kanske lite halvmysko med morot i gröten men det är faktiskt gott. Man känner inte morotssmaken utan gröten blir bara lite sötare, färggrannare och mysigare i konsistensen. Slängde på hackad apelsin, päron, mandel, hasselnötter och yoghurt. Självklart med kanel och kardemumma på toppen. Jag är seriöst beroende av dessa två kryddor och jag är inte måttlig med dem. När jag äter frukost med folk sitter de antingen (om de inte har ätit med mig förut) och stirrar ner i min skål eller (om de har ätit med mig förut) och flinar åt mig. Men men är man besatt så är man!
MOROTSGRÖT MED KANEL OCH KARDEMUMMA
Ingredienser:
2 dl vatten
1 dl havregryn
1 liten finriven morot
lite salt
kanel och kardemumma efter smak (mycket om man heter Elin)
Rör samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp dem. Låt sjuda ca 3-5 minuter och häll sedan upp i en tallrik och strö över vad du vill ha på.