Godaste salladen <3

Oj oj oj vad länge sen det var nu... Håller på att flytta och är äckligt stressad just nu så bloggen har lixom glömts bort lite... Förlåt. Hoppas kunna bättra mig snart.

Tänkte iaf att jag måste dela med mig av min absoluta favoriträtt just nu. Getostsallad med vitlöksbröd. Det är så sjukt gott att man nästan dör lite när man äter det! Jag dregglar typ bara av att tänka på det... Det var min pojkväns syster som gjorde denna himmelska målttid när hon var i stan sist och både jag och pojkvännen är helt sålda på den. Jag vet att jag tjatar men det är så gott att ord omöjligt kan beskriva det. Hur som haver så gjorde vi det i förrgår kväll och planerar redan att göra den nu i veckan ^^ Det här receptet är inte så exakt men det handlar väldigt mycket om personlig smak hur man väljer att dosera. Det enda som är riktigt viktigt när man gör denna sallad är att man får tag på en riktigt god getost. Annars dör lixom hela grejen eftersom getosten är den klart viktigaste komponenten i hela kalaset ^^


GODASTE GETOSTSALLADEN

Ingredienser:
ca 200g färskförpackad getost
ca 200 g babyspenat
2 små avocado
ca 15 körsbärstomater
1/3 gurka
1 liten röd paprika
1/2 rödlök
ca 100g fryst brysselkål
ca 1 dl solroskärnor
honung
balsamvinäger
ev. flingsalt

Koka brysselkålen efter anvisningar på paketet. Skölj babyspenaten. Halvera tomaterna. Skär avocado, gurka och paprika i lagom stora bitar. Skiva rödlöken i tunna halvmånar. Tärna getosten i ganska stora bitar. Blanda samman brysselkål, babyspenat, tomater, gurka, paprika och rödlök. Strö över avocado, getost och solroskärnor och häll på honung, balsamvinäger och ev. flingsalt efter smak.

 

HALVT/HELT HEMMAGJORT VITLÖKSBRÖD

Ugn:
200 grader

Ingredienser:
1 stor baguette (köpt eller hemgbakad)
3 vitlöksklyftor
2-3 msk smör
ca 1 msk färsk hackad rosmarin

Dela baguetten på mitten och dela sedan varje halva i tre bitar. Pressa vitlöksklyftorna och blanda samman med smör och rosmarin. Bred ut vitlökssmöret på baguettbitarna och ställ in i ugnen. Låt stå ca 10 min. Bröden ska vara gyllenbruna och krispiga och dofta av vitlök. Ät direkt tillsammans med salladen.


Pistagebröd

Idag när jag kom hem från jobbet så slängde jag lite snabbt ihop ett bakpulverbröd. Min räddare i nöden <3 Den här gången smaksatte jag brödet med morot och pistagenötter. Har ni aldrig testat att ha pistagenötter i bröd så gör det! Det är jättesmaskigt. Nötterna blir lite mjuka och får betydligt mer smak än när man äter dem som de är. Vanliga nötter tycker jag inte ger så mycket smak på själva brödet utan man måste bita rakt i en nöt för att märka att de är där. Men det är på något konstigt sätt helt annorlunda med att ha i pistagenötter. Det är som att nötsmaken sipprar ut och gör varje tugga pistageig... Svårt att förklara men så värt att testa ^^ Jag gör mitt bröd väldigt grovt eftersom jag tycker det blir godast så men om man vill ha ett ljusare bröd så är det bara att byta ut lite (eller mycket) av det grova mjölet mot ex. vetemjöl.

PISTAGEBRÖD

Ugn:

175 grader

 

Ingredienser:

1 finriven morot

1 dl grovt hackade pistagenötter

1 dl kruskakli

1 dl rågkross

2 dl grahamsmjöl

2 dl grovt rågmjöl

2 dl havregryn

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

ca 4 1/2 dl vatten

 

Blanda samman alla torra ingredienser inklusive morroten. Tillsätt vattnet och rör samman till en kletig deg. Fördela degen jämnt i en bakplåtspappersklädd brödform. Grädda brödet ca 60 minuter. Stjälp upp (gärna på galler) och låt svalna. Ät eller frys in.


När man tröttnat på flingor och musli

Usch och fy på mig! Har varit asdålig på att blogga på sista tiden. Inte för att jag har tröttnat utan för att jag just nu far omkring så mycket. Bor lite överallt för tillfället och då är det lite svårt att få tillgång till en dator som man kan blogga ifrån... Förhoppningsvis ska jag väl snart lugna ner mig och ha tillgång till dator lite mer regelbundet. Då ska jag börja uppdatera mycket mer! För att blogga är faktiskt någonting som jag tycker väldigt mycket om och jag vill INTE lägga ner! Nej! Icke! En stor del av anledningen till att jag tycker så mycket om att blogga är p.g.a er läsare. Blir alltid lika glad av era kommentarer <3 Så jag hoppas ni står ut under denna svacka.

För att komma till "matdelen" av detta inlägget. Jag äter ju nästan alltid "skålmat" till frukost (typ gröt, yoghurt, flingor och musli). Kan verka lite tråkigt och enformigt men jag håller inte med. Det gäller bara att variera det man har i skålen ^^ Med olika frukter, nötter, kryddor och liknande kan man skapa mängder av olika smaker och konsistenser. Om man liksom jag har tröttnat lite på flingor och musli så finns det en annan grej som är supergott att stö över yoghurten eller filen. Nämligen knäckebröd. Låter lite mysko jag vet men det är supergott! Det knapriga och krispiga knäckebrödet passar perfekt som kontrast till den lena och mjuka yoghurten/filen. I min yoghurt hade jag hackad persika och äpple och ovanpå strödde jag förutom knäckebröd egenplockade körsbär och hackad mandel. Yummie! Älskar hemplockade bär och frukt <3

 


RSS 2.0