Avocadoröra

Hoppas ni har haft en fin midsommar ^^ Det har iaf jag. Traditionell sill-lunch tillsammans med släkten och sen fin kväll tillsammans med fina vänner <3 Jag vet att det av olika anledningar har varit tyst här på bloggen på sista tiden. Men jag hoppas kunna komma igång med den nu igen.

Nu såhär till sommaren är det mycket grillning på gång och någonting som enligt mig är ett måste när man ska äta grillat är någon form av kall sås eller röra. En av mina absoluta favoritröror är en slags förenklad version av guacamole. Det är en avocadoröra som går jättesnabbt att göra och dessutom är fantastiskt god! Krämig, smakrik och svalkande ^^ Förutom grillat passar den b.la. jättebra till tacos.


AVOCADORÖRA

Ingredienser:
1 avocado
1 stor vitlöksklyfta
2/3 dl kesella / crème fraiche
1 nypa salt

Gröp ur och mosa avocadon med en gaffel. Pressa/riv vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök, kesella/crème fraiche och salt till avocadomoset. Rör samman till en jämn röra. Låt gärna stå en liten stund innan servering. Då blir smakerna intensivare.

*Går även utmärkt att göra dagen innan. Täck bara med plastfolie och förvara i kylskåp




Kommentarer
Postat av: Katarina

Låter gott!

2011-06-28 @ 04:24:49
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Victoria

Åh, älskar avokado! :D

2011-06-28 @ 05:20:43
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: Mona

Så gott! En annan supergod röra är att mosa advokado ihop med feta ost. toppa med lite paprikastrimlor o lägg på mackan. suuuper. Gillar din blogg föresten. Jättefina bilder o goda recept :) Själv driver jag en hälsoblogg. Du får gärna kika in någon gång du har tid!

2011-07-20 @ 16:04:31
URL: http://getinthemood.blogg.se/
Postat av: emelie

du har fångat mej, ny läsare av din blogg har du här.. :D tack för bra mat-tips!

2011-08-04 @ 00:20:28
URL: http://emsiiiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0