Fyllda gifflar
Jag är verkligen inte bra på att vara ledig. Jag blir rastlös snabbare än snabbt. Då gäller det att hålla dig sysselsatt ^^ Så idag har jag handlat mat, klippt gräset och bakat en massa ^^ Bakade bland annat fyllda gifflar. Gjorde en ganska simpel deg av graham och vetemjöl som jag fyllde med en blanding av soltorkade tomater, fetaost och rosmarin. De blev supersmaskiga med en lite knaprig skorpa och ett smakrikt inre. De gick dessutom väldigt snabbt och enkelt att göra. Perfekta att ha med sig till stranden, på picknick eller att bara ha och smaska på hemma ^^
FYLLDA GIFFLAR
Ugn:
250 grader
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader)
2 dl kruskakli
7 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
50 g hackade soltorkade tomater
50 g smulad fetaost
finhackad färsk rosmarin efter smak (jag anände ca 1 tsk)
Smula jästen och lös den i vattnet. Arbeta i kruskakli, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 min. Tillsätt saltet och arbeta ytterliggare ca 5 min. Degen ska vara fast och lite kladdig. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen, dela den i tre lika stora delar och kavla ut varde bit till en rund kaka. Dela varje kaka i sex trekanter. Ha på ca en msk av fyllningen längst in på varje trekant. Rulla ihop dem och vik in hörnen så att fyllningen inte åker ut. Pensla på vatten och strö över valfri frösort (jag använde svarta sesamfrön). Grädda ca 5-8 minuter tills de har blivit gyllenbruna.
FYLLDA GIFFLAR
Ugn:
250 grader
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader)
2 dl kruskakli
7 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
50 g hackade soltorkade tomater
50 g smulad fetaost
finhackad färsk rosmarin efter smak (jag anände ca 1 tsk)
Smula jästen och lös den i vattnet. Arbeta i kruskakli, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 min. Tillsätt saltet och arbeta ytterliggare ca 5 min. Degen ska vara fast och lite kladdig. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen, dela den i tre lika stora delar och kavla ut varde bit till en rund kaka. Dela varje kaka i sex trekanter. Ha på ca en msk av fyllningen längst in på varje trekant. Rulla ihop dem och vik in hörnen så att fyllningen inte åker ut. Pensla på vatten och strö över valfri frösort (jag använde svarta sesamfrön). Grädda ca 5-8 minuter tills de har blivit gyllenbruna.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Fyllda gifflar är gott och din deg verkar god och hälsosam!
Postat av: Mikaela
oj vad gott detta ser ut :) När det gäller kesokaka så gjorde jag bara så att jag tog 1 paket keso, 2 ägg, lite kokos samt vaniljpulver. Vispade, smorde formar och hällde i smeten. Sedan gräddade jag tills det gick rätt konsistens :P
Postat av: Anonym
Sv: Ja, verkligen! :D jobbigt att rensa dom bara ;)
Postat av: Victoria
Sv: Ja, verkligen! :D jobbigt att rensa dom bara ;)
Postat av: sandra
oj det där såg gott ut, måste verkligen testa det :D
Trackback