Grahamsfocaccia
Ikväll har jag mestadels vistats i köket. Vilket bl.a har resulterat i en plåt focaccia ^^ Jag gör alltid focaccia med en större del grahasmjöl och en mindre del vetemjöl. Men om man vill kan man självklart använda bara vetemjöl ^^ Jag smaksatte brödet med rosmarin och flingsalt och det blev supergott ^^ Det här brödet är gott både som det är eller tillsammans med pålägg. Det är även väldigt enkelt att göra efterom det inte behövs någon assistent. Det är bara att röra ihop ingredienserna för hand. Brödet ska dock gärna ätas samma dag eftersom det blir lite "svampigt" och hårt om det får ligga över natten.
1 msk flngsalt
1 msk hackad färsk rosmarin
Smula jästen och lös den i vattnet. Tillsätt salt och blanda i mjölet. Degen ska vara väldigt lös och kladdig. Mer som en smet än en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 1 1/2 - 2 timmar. Pensla en långpanna med ca 2 msk olivolja. Häll i degen och bred ut den någolunda jämnt i formen. Pensla på ytterligare 2-3 msk olivolja ovanpå degen och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda ca 20 minuter tills kanterna börjar få färg.
GRAHAMSFOCCACIA
1 långpanna
Ugn:
200 grader
Ingredienser:
25 g jäst (1/2 paket)
7 dl kallt vatten
1 tsk salt
ca 7 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl1 msk flngsalt
1 msk hackad färsk rosmarin
Smula jästen och lös den i vattnet. Tillsätt salt och blanda i mjölet. Degen ska vara väldigt lös och kladdig. Mer som en smet än en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 1 1/2 - 2 timmar. Pensla en långpanna med ca 2 msk olivolja. Häll i degen och bred ut den någolunda jämnt i formen. Pensla på ytterligare 2-3 msk olivolja ovanpå degen och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda ca 20 minuter tills kanterna börjar få färg.
Kommentarer
Trackback